17. tammikuuta 2014

Paju-neliö


Huomasin että aika moni on etsinyt paju-neliön ohjetta blogistani, joten otin kynän käteen ja piirsin paperille jonkun näköisen kaavan siihen.
Neliö/ruutu on peräisin kirjasta; Jan Eaton: 200 virkattua ruutua.
Kirjaa ei enää tunnu saavan mistään jos sitä ei ei ajoissa tullut hankittua, joten ohjeenkin saaminen itsellänikin oli vaikeaa.


paju-neliö/ruutu


yksivärinen ruutu/neliöHUOM! TÄMÄ OHJE EI OLE AITO PAJU- NELIÖ 
ei aito pajun ohje netistä

Muunneltu paju neliön ohje....neljännen kerroksen nurkka lenkit on "levällään", oikeassa pajussa ketjusilmukka lenkki kiinnitetään juureensa.
Mutta tulee yhtä hieno.

Jos haluat kiinteämmän paju-neliön, ohjeen löydät TÄÄLTÄ . Eli neliössä ei ole turhia reikiä jolloin
6. kerroksen ketjusilmukat jää pois.. Joka on myös MUUNNOS alkuperäisestä.


Kuvien neliö virkattu oikealla paju-ohjeella. Virheitäkin voi olla :D

krs. 2-3

krs. 4-
                                                                 
 

HUOM. tiiviimpi nurkka lenkki 
= 5kjs ja ps kjs lenkin juureen.krs. 5-


krs. 6-
 
krs. 7
krs. 8-Vielä yksi kerros kinteitä silmukoita.Nurkka2kjs,n kaksi kiinteää silmukkaa. 
^_^

42 kommenttia:

 1. Hei, kiitos hyvästä ohjeesta! Onnistuin virkkamaan ohjeella ihan oikean näköisen neliön. :)

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä! Kiva että löysit blogini. :)

  VastaaPoista
 3. moikka. yritän tehdä tuota paju ruutua..mutta minusta tuntuu ettei kuva ja kirjoitettu ohje täsmää..? esim. nelos kierros, puuttuuko kirjallisesta ohjeesra jotain? :=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että huomasin virheen... Kyllä siitä puuttui ensimmäisen hypyn jälkeen tulevat kaksi ktj. Korjasin tekstiä, toivottavanti ne nyt on oikein ;)

   Poista
 4. Kiitos ohjeesta.. Joutuu kokeilemaan =)

  VastaaPoista
 5. Sain tehtyä oikeenlaisen ruudun :)

  VastaaPoista
 6. 200 virkattua ruutua, nyt saatavilla adlibriksestä!
  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522540455

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Luinkin jostain blogista että oli juuri saanut kirjan.... Piti tarkistamani onko jonnekkin tullut taas myyntiin mutta jo kerkesi unohtua....

   Poista
 8. Kutoskerros ei onnistu, ei :/
  Kun pitäisi lähteä 'toistamaan nurkkakaareen', olen vasta puolessa välissä sivua. Kolmasti jo mokannut tuon, muuten näyttäis ihan siltä miltä pitää. Täytynee keksiä toinen käyttötapa tälle vajaalle mallille, tai tehä pikkumurun peitto jostain tylsemmistä palasista.

  Kiitos ohjeesta kuitenkin, kyllä minun vielä kerta pittää kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aloitettu toisella värillä. Katkaise lanka ja aloita uus kierros. - Näin muutama vuosi myöhemmin oot jo varmaan keksinyt niksin.

   Poista
 9. Jos kertoisit tarkemmin mikä siinä tökkii niin voisin yrittää neuvoa.... Laita vaikka viestiä s-postiin
  Kiitos kommentista :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos mainiosta ohjeesta! Tällainen vasta-alkajakin sai neliön tehtyä ja hieno tuli. Olen metsästänyt ohjetta aika tovin ja nyt saan vihdoin tehtyä toivomani peiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä etttä kelpasi ja sait selvää :D
   Itsellänikin teetätti työtä löytää ohje netistä, hyvä että löytyi... :)

   Poista
 11. Moi, kumpi kohta noista mahtaa olla oikein, kun krs7 pitää ekaan nurkkakaareen tehdä 3p+2kjs+3p, seuraaviin kulmiin 3+3+3. Ja sitten krs8 lukeekin että tee jokaiseen kahden ketjusilmukan kaareen.. Niin pitääkö niitä olla 2 vai 3 ketjusilmukkaa tuossa 7 kerroksessa? Toivon nopeaa vastausta puolet neliöistä tehty, varmaankin sitten väärin. Kun nyt vasta tuon huomasin. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 7krs nurkat= 3p, 2kjs, 3p. Onneksi ei yhden kjs.n heitto vielä muuta kuviota :D

   Poista
 12. Kiitos tosi hyvästä ohjeesta, peitto valmistuu neliöistä hyvää vauhtia :-)

  VastaaPoista
 13. Kiitos! Hyvin onnistui, 100% puuvillalangasta kolmosen koukulla. Niin miellyttävää virkata kaiken kalalankavirkkauksen jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sait selvää, kaikille ei tuo edelleenkään aukea ;)

   Poista
 14. moikka ja kiitos ohjeesta! ja kiva kun olit laittanut tuon toisenkin ohjeen, käytin 6. kerroksen virkkaukseen juurikin sitä toista ohjetta. Virkkasin neliön ja linkitin blogiini blogisi. :) http://virkkasin.blogspot.fi/

  T: Elina

  VastaaPoista
 15. Hei mitä tälle ohjeelle on tapahtunut? Sanalliset ohjeet hävinnet :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pystytkö suurentaa kuvaa jossa kirjoitettu ohje on? Tekijänoikeudet vähän rajoittaa ohjeiden julkaisua :D

   Poista
 16. Hej Anne Liini,
  En löydä sanallisia ohjeita lainkaan vaikka suurennan kuvaa. Olen niin aloittelija etten pelkillä kuvilla selviä ja ihastuin tähän malliin. Toivottavasti saisit tekstit näkyviin.
  Kiitos kun olet nähnyt vaivaa ja tehnyt tämän mallin :).
  T.Sari

  VastaaPoista
 17. Hei Anneliini, haluaisin kokeilla tuota Pajuneliötä, mutta olen niin aloittelija, että minkälainen lanka olisi hyvä tuohon ja kuinka nuo neliöt sitten kiinnitetään toisiinsa?Ja eikö siis ole sanallisia ohjeita lainkaan?
  T:tuleva mummi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kirjoitettu ohje näkyy myös kuvassa jos vaan saa isonnettua esim. tietokoneella. Jos ei onnistu, kannattaa hankkia (ostaa tai lainata) kirja "Jan Eaton: 200 virkattua ruutua" josta ohje löytyy.
   Lankana käy mikä vaan mieleinen lanka, mieltymyksen mukaan. Itse käytin Novitan Bambua tuossa. Itse kiinnitin palat virkkaamalla piilosilmukoilla reinan takalenkistä, mutta ilmavampikin voi olla nätti. Vaihtoehtoja vaikkapa pinterestissä... https://fi.pinterest.com/search/pins/?q=crochet%20joining&rs=typed&term_meta[]=crochet%7Ctyped&term_meta[]=joining%7Ctyped

   Poista
 18. Missä se ohje on kirjallisena? En oikein kuvasta osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje löytyy: Jan Eaton, 200 virkattua ruutua -kirjasta. Kun ei voi kirjallista ohjetta julkaista...

   Poista
 19. Kiitos ohjeesta, nimittäin minäkin olen tätä ohjetta etsiskellyt:)

  VastaaPoista
 20. Kiitos suuresti ohjeesta, virkkasin erivärisinä lappuinaseiskaveikasta parisängyn peiton ja yhdistin luonnonvalkoisella sekä reunapitsi. Nyt maanläheisimmistä väreistä peitto sohvalle. Näihin jää koukkuun!

  VastaaPoista
 21. Tämä on hyvä ja selkeä ohje. Kuvat tukevat kivasti mallipiirrosta,joten tällä on helppo onnistua. Kiitos kovasti hyvästä ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 22. Hei. Hienoa, että olet julkaissut kuvia eri vaiheista. Luen näköjään niitä paljon helpommin kuin tekstiä. Minulla on tuo kirja, "200 virkattua ruutua" ja luen sieltä ohjetta samaan aikaan. Ensimmäinen kokeiluni tyssää tuohon 4.kerrokseen. En ymmärrä sitä kirjan ohjetta ja se on mielestäni eri tavalla kuin kuvassasi... (tai vika minussa sittenkin) Kopioin sen ohjeen kohdan tähän:
  4.KRS: 1 kjs, 1 ks samaan kohtaan, *5 kjs, 1 ps 5. kjs:aan koukusta laskien, hyppää seur. 2 p:een yli , 1 ks seur. p:een, 2 kjs hyppää seur. 2 p:eenyli, 1 ks seur. p:een, 3 kjs, hyppää seur. 2 p:een yli, 1 ps seur. p:een, 2 kjs, hyppää seur. 2 p:een yli, **1 k seur. p:een*, toista *_* kaksi kertaa ja *_** vielä kerran, sulje virkkaamalla 1 ps 1. ks:aan
  Jotain en nyt ymmärrä, enkä myöskään löydä lyhenteistä merkin "k" merkitystä, vaikka ohjeessa sellainen mainitaan. Kirja on muuten ihan loistava. Kaikki neuvotaan kädestä pitäen, mutta mutta...
  Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista!
   Oletan että k.sta on pudonnut s pois eli ks=kiinteäsilmukka. Tärkeintä on että saa tasavälein nurkkalenkit tehtyä, kuten kuvassa.

   Poista
 23. Tein värikkäistä yksivärisistä lapuista tämän peiton, yhdistin valkoisella lopuksi. Ainut käsityö josta olen saanut ihailua niin paljon. Aloitan toisen ihan tekemisen ilosta ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajuneliöstä tuleekin hienonoja peittoja yksivärisenä tai varikkäänä :)

   Poista
 24. Teen kirjan ja sinun kuvien mukaan ja kohtasin ongelman. 4krs:lla saan viisi "nystyrää" vaikka sinulla on 4. Edellisen kerroksen pylväitö on saman vessan kuin sinulla, joten missä voisi olla vika? Olen aloittanut ja purkanut työtä jo useita kertoja ja aina sama lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Sama ongelma minullakin. Olen purkanut ja virkannut... Aina tulee ne viisi "nystyrää.

   Poista
 25. Hei! Hei! Tärkeintä on saada aikaiseksi neljä kulmaa. Nurkkalenkkuen väliin jää 11 pylvästä ja aina hypätään kahden pylvään yli = kolme ketju lenkkiä (2-3-2) Jos piirretty kaavio auttaisi vähän. Siinäkin on näköjään virhe... :0

  VastaaPoista