11. heinäkuuta 2016

Tipuja

Hyvinhän siinä sitten kävi, nimittäin tipujen suhteen...


Neljästä munasta oli yksi jättänyt leikin kesken jo noin viikko aikaisemmin ja lopettanut kasvamisen, mutta kolme oli kasvanut valmiiksi asti.

Tiistaina päivällä alkoi munista kulua piipitystä ja sitä piti sitten ihan ihmetellä kovasti.

Ensimmäisestä munasta ilmestyi musta tipu, ihan pikkuisen avitettuna.

                                          


Toinen tipu piipitti munan sisällä ja heilui kovasti. mutta mitään reikää ei se saanut aikaiseksi, joten autoin tekemällä reiän ilmakupla päähän. Aikani otettuani kun ei mitään edistystä tapahtunu avitin vähitellen lisää aukaisemalla reikää ja kosteutta lisäämällä tipulle ulos pääsyä.

Tipu tuntui olevan niin väsynyt tapaus ettei se jaksanut pyristelä kuoresta ulos vielä vaikka puolet kuoresta oli pois, että ajattelin sen kuolevan kohta puoliin.
Lopulta valutin sen laatikon pohjalle piipittämään. Siitä se sitten vähän aikaa voimia kerättyään alkoi räpistellä jaloilleen ja virkistyikin nopeammin kuin musta tipu oli tehnyt.


Sillä välin oli kolmeskin muna alkanut piipittää ja heilua hautomossa. Illta myöhällä löytyikin hautomon pohjalta itsekseen kuoriutunut vaalea tipu, jonka sitten siirsin toisten joukkoon tipulaatikkoon lämpöä ottamaan.


Nyt sitten laatikossa piipittää ja hilluu kolme palleroa :D

Nimesin näitä tipuja ihan huntturilta, mitä mieleen juohtui, roolihahmoja ym.
Ekasta mustasta tuli Musta-Pekka, toinen reppana on Piiparinen ja kolmas Kassi-Alma.

Tarkistelin sitten tipujen siipiä parin vuorokauden ikäisinä ja aloin epäillä, että Kassi-Alma onkin kukko ja muut kanoja...
Varmuuttahan siitä ei ole kuin vasta kun ovat isoksi kasvaneet, kun en asiantuntia ole :D

Jos näistä nyt tulisi kesympiä kanoja hoidella...

^_^

2 kommenttia: