14. maaliskuuta 2013

Tytön lierihattu
Päivänkakkara
Lopultakin sain toisenlaisen lierihatun valmiiksi. Kukkia virkatessa meinasi usko jo loppua...


Tarkoitus oli tehdä hatuun päivänkakara-panta, mutta siitä tuli sen varrean iso, n. 7cm, ja malli oli muutenkin "liero".


Mansikan kukka 

Tein sitten mansikan kukkia, 3,5cm joita sain kokeilla useampaa kokoa koukulla ja langalla.Jätin kukkapannan irtonaiseksi jotta sitä voi käyttää millon haluaa.

Valokuvamallina sai toimia oma  poika, kohta 3v, kerta sopivan kokoista tyttöä ei ollu nyt lähettyvillä :D


lierihattu kukkapannalla


Kukkahattu ilman kukkia


Tähän hattuun ei ollut ohjetta, joten tein sen kuvan mukaan suurin piirtein.
Hatussa on tarkoituksena että nuo raot kiertää, mutta koska tein kerrokset pylväillä jotta valmistuisi nopeammin, tuli kierrettä vähemmän.
Lankakin saisi olla jäntevämpää niin saisi lierin paremmin pysymään koholla. Ehkäpä puuvilla-lanka olisi sopivampaa, tämä akryyli-lanka on aika velttoa.

Ihan kiva hattu tuli omasta mielestä, parannuksia tehdään sitten seuraavaan hattuun ;)


Rouheat tossut...

Sain eilen ostettua rouheisiin tossuihin lisää lankaa....
Kotiin tultua aloin jatkaa niiden virkkausta, mutta parissa kaupassa käynti ja muu asiointi oli sen verran uuvuttavaa että uni voitti ja piti ettonet ottaa ettonet kesken kaiken :D

Toivuttuani unetuksesta tein tossut loppuun. Lisäsin vielä valmiiseenkin tossuun varteen kerroksen jotta käännös olisi tuhdimpi, katotaan tuleeko vielä jälkikäteen kukkaa päälle.

Samalla reissulla ostin lisää lankoja tuleviin töihin.
Sokkarin hyllytä lähti mukaan keltainen 7-veljestä kerä  pojan Paavo Pesusieni hattuun ja Tokmannilta löytyi ihan kivan värinen Novitan Säde lankakerä asustehuivia varten.

Näilläpä sitten ilta jatketaan...1 kommentti: